Ismerd meg a munkánk – 5. rész. – Konszignáció

Hogy mi is az a konszignáció? Hogyan épül fel egy konszignációs terv? Miért is van erre szükség egy tervezés során? Ha mindezek a kérdések megfordultak már a fejedben akkor olvass tovább, tarts velem a konszignáció világában.
Lakberendezőként, amikor eljutunk idáig a Megrendelővel ez már egy nagy mérföldkőnek számít a közös munkánk során.

A konszignáció szó egyszerűen érthető szavakkal körbe írva egy összesítő jegyzék, összefoglaló dokumentum ahol nyomon lehet követni egy bútor, helyiség, vagy akár egy egész lakás/ház költségvetését, berendezési tárgyak beszerzésének a helyét. 

A konszignációs tervet a végleges berendezési alaprajzok után készítjük el. Ha a berendezés során készül egyedileg tervezett és legyártott bútor az saját konszignációs oldalt kap ezzel is segítve az asztalos munkáját.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

A konszignáció tartalmazza az alábbiakat:

  1. Megnevezés

  2. Anyag

  3. Szín

  4. Méret

  5. Darabszám

  6. Gyártó

  7. Cikkszám

  8. Egyéb kiegészítő szerkezetek


Kép: Saját

Kép: Saját

Lakberendezési munkánk során minden helyiségről külön konszignációt készítünk.

Vegyünk egy példa helyiséget, amely már be van rendezve. (Lásd lent, a képet) A helyiségben szereplő összes lakberendezési tárgyat, fal- és padló burkolatot plusz még a nyílászárókat is beleértve mindent felveszünk egytől egyig a konszignációs táblázatunkba. Jelen példában a burkolatokat mutatjuk be.


Kép: Saját

Kép: Saját

Miután kiszámoltuk a burkolatokat, a falnézetek és alaprajzok alapján leellenőrizzük az előzetes számításainkat. A különböző cégektől árajánlatot kérünk a számításaink alapján, és a megkapott árajánlatot pedig beillesztjük a konszignációs dokumentumba. Ezzel a kezünkben már sokkal könnyebben haladhatunk tovább a beszerzési utunkra.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése