2018-as év az én szememmel

2018. Nagyon hamar elrepült, fel sem tűnik mennyi az az egy év, amíg az ember le nem ül egy pár percre „számot vetni” az elmúlt időszakról. Összekaparja a gondolatait, amik gyakran kuszák, sokszor érzelmek párosulnak hozzá, jók, rosszak, felvillanyozóak és lehangolóak. De még is: érdemes néha-néha megállni, és értékelni az elmúlt időszakot, értékelni mindent, amit tettünk és azt is, amit éppen nem. Így én is megteszem, de majdnem csak „magamnak lábjegyzetként” a jövőre való tekintettel.


A 2018-as évet életem eddigi legizgalmasabb 3 hónapjával indítottam, amikor megtudtam, hogy a Glamour Hungary jelölt a „Women of the Year” szavazásán az év lakberendező kategóriájában. Alig 23 évesen egy ilyen jelölés gyakran nem is arról szól, hogy haza akar vinni valamit az ember, inkább csak élvezi a lehetőséget, ami megadatott. Egy teremben lenni azokkal az emberekkel, akiket amúgy a közösségi média felületein követ, gyakran inspirálják, sokszor bizonyítják neki, hogy semmi sem elérhetetlen kellő alázattal és munkával és bizony, személyesen is nagyon inspirálóak tudnak lenni! Nagyon izgalmas volt az a pár hónap! Köszönöm a lehetőséget, imádtam!


28661131_2113575418872076_5637642707892158206_n.jpg


Ruha: Makra Márti-DeepMood; Haj: Papp Zsolt-InsubHair; Smink: Szojka Kitty

Ruha: Makra Márti-DeepMood; Haj: Papp Zsolt-InsubHair; Smink: Szojka Kitty


Természetesen emellett egyetemen szorgoskodtam és jött a nyár, ahol rengeteg új élménnyel gazdagodtam, nyaraltam Törökországban kéklő tenger mellett 45 °C-ban és láttam Izlandot és a fekete homokkal borított partjait 4-5 °C-ban és ezekért az élményekért nagyon, nagyon hálás vagyok.


Csodaország

Csodaország


Törökország

Törökország


Szeptember több szempontból is izgalmakkal teli volt, de egyet mindenképp kiemelnék. Lehetőséget kaptam az első S/ALON Budapest Lakberendezési Kiállításon kiállítóként megjelenni, és képviselni magam, mint lakberendező. Erre volt rengeteg ötletem 20 négyzetméterem, ezzel ellentétben kevés tapasztalatom. Persze ilyenkor minden ember izgul, pláne ha valakinek első alkalom. Voltak pillanatok, amikor nem várt akadállyal szembesültem és legszívesebben elbújtam volna egy kényelmes dobozba az Aréna egy kevésbé szembetűnő pontján, de végül mindig sikerült átfordítanom minden nehézséget, megoldani minden problémát és életem eddigi legmonumentálisabb „projektjét” vittem véghez. Kiállítani nehéz munka. Kiállni kevésbé. Voltak egészen vicces pillantok is, előfordult, hogy fiatal korom miatt „Pesti Gabriella gyakornokának” néztek, az elején még szóltam, hogy kedves szavak, de amúgy én vagyok a Pesti Gabriella, de a harmadiknál igazából már érdekelt, hogyha végig viszem ezt a gyakornoki témát mire lyukadok ki. Válasz: Sokszor megemlítették telefontba, hogy milyen pontosan és gyorsan adja át az infót a gyakornokom és nagyon kedves. Köszi gyakornok, jár az év végi juti! Nagyon izgalmas, mozgalmas, és nehéz projekt volt, kevés alvással, sok szervezéssel. De amikor felkapcsolódtak a reflektorok, és megnyílt mindenki előtt a kiállítás, minden percében úgy éreztem: hálás vagyok, hogy itt lehetek.


DSC_9297 másolat.jpg


DSC_9430 másolat.jpg

Külön szeretném megköszönni azoknak a szakembereknek, művészeknek és cégeknek, akik segítségükkel, türelmükkel és bizalmukkal hozzájárultak a kiállítás sikeréhez! Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam a S/ALON kiállításon, de ha meg kellene neveznem, hogy mi az, ami engem mai napig inspirál, miből merítek gyakran erőt, az az ott megismert emberek lennének! Számomra hihetetlen, hogy mennyi ember és cég volt segítségemre, úgy is, hogy még feltörekvő lakberendező vagyok, úgy is, hogy lehet abban a percben hallottak rólam először. Köszönöm Nektek! Minden klisé nélkül írom, hogy elmondhatatlanul hálás vagyok Nektek! Boldog vagyok, hogy sokan kint voltatok velem a kiállításon!


beliani_hu_logó.jpg


butopea.JPG


By: IBD Design és Gere Anita-Csempeház

By: IBD Design és Gere Anita-Csempeház


lbm_art_logo.jpg


trilak.JPG


home.JPG


viaplant_desing_logo.png


cement.project logo.png


Balogh Benedek-Asztalos

Balogh Benedek-Asztalos

Továbbá de nem utolsó sorban köszönöm a S/ALON Budapest háttérben dolgozó lányainak és fiúinak, akiknek mindig volt egy kedves szava, pár biztató mondata hozzám a legnagyobb káoszban is, akik finom kávéval kínáltak mikor már éppen csak „1%-on volt az akksim”. Akiknek mindig volt idejük a legnagyobb késésben is felém dobni egy mosolyt, pacsit vagy kacsintást, akik gyakran úgy segítettek a standépítésben, hogy igazából nekik 3 helyen kellett volna egyszerre lenni. Köszönöm Nektek, sok minden más mellett, hogy a kis „névtáblámat” megmentettétek nekem, ami most is a nappalimban díszeleg, és örülök, hogy többetektől hatalmas ölelésekkel tudtam elköszönni, amikor mindennek vége volt! Srácok, szerintem királyok vagytok! Köszönöm!

Igen, ez csak pár részlet az elmúlt évből, de számomra ezek igazán meghatározóak! Köszönöm mindenkinek, akik segítettek ebben, akik ott voltak velem, akik bármilyen aprócska gesztussal is támogattak!


S/ALON-os névtáblám. Így tutira tudom, hogy enyém a nappali is.

S/ALON-os névtáblám. Így tutira tudom, hogy enyém a nappali is.


“Legyél olyan, mint a valóéletben, csak természetesen, ott nincs is kamera.”

“Legyél olyan, mint a valóéletben, csak természetesen, ott nincs is kamera.”


Nyilván a köztes hónapokban rengeteget dolgoztam, nagyon sokat tanultam (erről tanárjaimmal eltérő a véleményünk) saját lakás projektbe kezdtem, új kapcsolatokat építettem, de leginkább csak dolgoztam, dolgoztam és… lakberendező előadó voltam a Construmán.


Akkor már mosolyog az ember mikor tudja a jegyét…

Akkor már mosolyog az ember mikor tudja a jegyét…


Vizsgaidőszak elleni sikertelen tüntetésem…

Vizsgaidőszak elleni sikertelen tüntetésem…


S, mint magánember: Egy ideje már nincs Karácsony, de nem ciki szeretettel lenni egymás felé! Nem ciki hinni a csodákban, megélni a pillanatokat és nem ciki elfogadni a másikat, vagy segíteni azon, akinek szüksége van rá! Vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus emberek az életben. Van olyan is, hogy erős és mély kritikát fogalmaznak meg rólad vagy éppen finoman megfogalmazott csipkelődő szöveget posztolnak a véleményükkel, rólad, neked, miattad. Vélemények mindig fogalmazódnak meg rólad és az életedről, sikereidről, ezek nem mindig szépek. Ezt olyan dolognak gondolom, mint amikor az anyós ülésen, jogsinélkül valaki jobban tud vezetni, vagy mint amikor a legjobb gyereknevelési tanácsod adja az akinek nincs gyermeke… Valamiért az ember talán így van kódolva, hogy mindig próbál rivalizálni, túlkompenzálni dolgokat, valamiért mindig szebben táncolnánk más cipőjében, pedig az élet ennél egyszerűbb az „élni és élni hagyni” elv alapján. Én sem szerethetek mindenkit, de mindenkiben keresek tiszteletre méltó értékeket, mert mindenkiben van valami jó. Ezzel a gondolattal zárnám az évet, szeretném a 2019-et is ezzel nyitni. Minden csoda alapja a szeretet, én hiszek a csodákban, hiszek abban, hogy a szeretet gyógyít. Belül mindenki rózsaszín és én hiszek a rózsaszín világban!

2019-ben Rómában szeretném ünnepelni a születésnapom, így egy újabb dolgot tudok lehúzni a képzeletbeli bakancslistámról, eközben még pár vizsgám is lesz az egyetemen, hatalmas és izgalmas dolgok vannak ám erre az évre is, sok munka, öröm, s móka! Kétszer jobban szeretnék dolgozni, tanulni, szeretni és szeretve lenni!


IMG_4630.JPG


DSC_9391.jpg


Király voltál 2018, köszi!


EZEKET OLVASTAD MÁR?

blank

Lakberendezési tanácsadás féláron

Mi lakberendezők, belsőépítészek szeretjük minél több emberrel megismertetni a munkánk fontosságát, hasznát és persze célját. Viszont sokan még mindig egyfajta luxuscikként gondolnak erre a szolgáltatásra.

TOVÁBB »