Teljes körű lakásfelújítás generálkivitelezéssel

Akár magad menedzseled a munkálatokat, akár egy kivitelezőt bízol meg, a teljes körű lakásfelújítás során rengeteg mindent figyelembe kell venned, hogy ingatlanod álmaid otthonává váljon. Melyek a legfontosabb lépések, és miért érdemes a felújítást generálkivitelezéssel tervezni?

A teljes körű lakásfelújítás megtervezése

Egy lakásfelújítás megtervezése nyomasztónak tűnhet, de szerencsére nem kell feltétlenül beleőrülni a stresszbe, ha rászánod magad az átalakításra. Haladj lépésről lépésre, és tervezz meg mindent a lehető legrészletesebben, hogy elkerüld a későbbiekben felmerülő, előre nem látható problémákat.

1. Készíts egy listát a feladatokról, célokról

Gondold át, hogy mik a céljaid, és álmodd meg, milyen otthont szeretnél. Ha tudod, mit szeretnél a rendelkezésedre álló térrel, az segít meghatározni, hogy milyen munkálatokat kell elvégezni. Így pontosabb képet kaphatsz a projekt költségeiről, a határidőkről és arról, hogy kiket kell bevonni a munkába.

2. Keress egy belsőépítész-lakberendező szakembert

Ezután érdemes bevonni egy szakembert, akivel átbeszélheted, hogy a terveid belsőépítészetileg és pénzügyileg megvalósíthatók-e. Egy belsőépítész segít megtervezni egy élhető, funkcionális és esztétikus teret, ráadásul előre látja a lehetséges jövőbeli problémákat, mielőtt azok felmerülnének, így még pénzt is megtakaríthat Neked.

3. Gondolj az engedélyekre

Ha előre érdeklődsz, hogy milyen engedélyre lesz szükséged a felújításhoz, azzal időt, pénzt és kellemetlenségeket spórolhatsz meg magadnak. Bizonyos szerkezeti változtatások ugyanis engedélykötelesek, illetve például egy panelház esetén a külső felújításhoz, mondjuk egy erkély átalakításához önkormányzati engedélyre lesz szükséged. Társasház esetében a közös képviselővel is egyeztetni kell, illetve a jó szomszédi viszony megőrzése miatt ildomos a lakótársakat is értesíteni a várható zajokról.

4. Készíts egy akkurátus költségvetést

A pontos költségvetés biztosítja, hogy a felújítás pénzügyi szempontból a terveknek megfelelően haladjon. Nézz utána az anyagáraknak, a szükséges eszközök és berendezések költségeinek és a munkadíjaknak. Érdemes helyiségenként felmérni a helyzetet, mivel ez jobban kezelhető számokat ad, majd a projekt teljes költségének legalább 15 százalékával told meg a kapott összeget, mivel többnyire számolni kell menet közben fellépő plusz költségekkel is. 

5. Kutass fel megbízható mesterembereket

A megbízható, jó szakemberek megtalálása felbecsülhetetlen értékű, mivel ez biztosítja, hogy a teljes lakásfelújítás magas színvonalon és határidőre valósuljon meg. Ehhez szükséged lehet villanyszerelőre, gázszerelőre, kőművesre, asztalosra, vízvezeték-szerelőre, szobafestőre és burkolóra. Sajnos sok a kókler az építőiparban, ezért igyekezz olyan szakikat találni, akik a legjobb referenciákkal rendelkeznek.

6. Szerezd be a szükséges anyagokat és eszközöket

Nézz körül alaposan a piacon, hogy a lehető legjobb árat és minőséget kapd, és ügyelj rá, hogy ne lépd túl a költségvetésed keretit. Ha magad végzed a felújítás lebonyolítását, gondolni kell az anyagok szállítására, megmozgatására, illetve a bontásból keletkező hulladék elszállítására is.

7. Őrizd meg az önuralmadat

Amikor elkezdődnek a munkálatok, nagyon sok energiát, időt és figyelmet kell szentelned a folyamatoknak, hogy minden úgy készüljön el, ahogy szeretnéd. Nem lehet csúszás, mert az egymásra épülő feladatoknak haladniuk kell. Sokszor sajnos mégis becsúsznak bakik, így szükséged lesz néhány B és C tervre, valamint sok-sok meditációra és relaxációs zenére, míg végre birtokba veheted az otthonodat.

Miért jobb a teljes felújítás generálkivitelezéssel?

A komplett lakásfelújítás levezénylése nagy falat, főleg, ha munka mellett vágsz bele. Ellenben, ha bevonsz egy belsőépítészeti kivitelezőt, nemcsak időt és stresszt, de pénzt is megspórolhatsz. Mutatom is, hogy miért.

  • Egy belsőépítészeti generálkivitelező segít a tervezési folyamatban és a tervek kidolgozásában. A személyre szabott tervezés és a szakértői tanácsadás lehetővé teszi a jobb döntések meghozatalát, így olyan végeredmény születik, amilyet megálmodtál.
  • A generálkivitelező vállalja a felelősséget a felújítási projekt teljes körű lebonyolításáért. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön-külön szakembereket és alvállalkozókat koordinálnod, hanem egyetlen megbízható szereplő veszi kezébe az egész folyamatot. Ez leegyszerűsíti és kényelmessé teszi a lakásfelújítást a tulajdonos számára.
  • A generálkivitelező tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik a lakásfelújítás területén, így hatékonyan kezeli az időt és megtervezi a munkafolyamatot. Ez segít a projekt időkeretének betartásában, és megakadályozza a csúszásokat. Emellett segít a költségvetés tervezésében és kezelésében is. Az árajánlatok összeállításával és a költségek ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy az elképzelhető legjobb eredményt érd el a rendelkezésre álló anyagi keretből.
  • A felújítás kivitelezőjének szakértelme és tapasztalata biztosítja, hogy az eredmény magas minőségű legyen, és hosszú távú értéket nyújtson. Ráadásul az egész projekt során ő az egyetlen kapcsolattartód, így az esetleges problémák vagy változtatások egyszerűbben és gyorsabban kezelhetők.
  • A generálkivitelező gondoskodik az összes szükséges jogi és biztosítási kérdés intézéséről, beleértve az engedélyek beszerzését és az építési szabályok betartását.

Mennyibe kerül a lakásfelújítás 2023-ban?

A lakásfelújítás árak alaposan megszaladtak az utóbbi években, az adott projekt költségvetése pedig mindig az aktuális építőipari árak alakulásától függ. Egy panellakás komplett felújításának ára például a munkadíj tekintetében négyzetméterenként nagyjából 150 000 – 250 000 Ft + áfa áron alakul.

A lakásfelújítás generálkivitelezési árak számos tényezőn múlnak, és a projektek jellegétől, összetettségétől, méretétől és az elvárt szolgáltatásoktól függően nagymértékben változhatnak. Nálunk például a kivitelezési szolgáltatás 150 000 Forint/nm-től indul, amihez még hozzá kell számolni az anyagköltséget.

Lakásfelújítás generálkivitelezéssel Budapesten és Pest vármegyében

Miért válaszd a Pesti Gabó csapatát? 

  • Mert nálunk nem változik az elfogadott árajánlat a projekt előrehaladtával, így fixen a megadott költségkereten belül maradunk, hogy ne érjenek meglepetések.
  • Mert személyesen felügyelem a teljes felújítási folyamatot az alapanyag megvásárlásától kezdve a munkálatok minden egyes fázisáig. Így egyrészt leveszem a szervezés terhét az válladról, másrészt pénzt is spórolok neked.
  • Mert ügyfeleink számára mindent mi intézünk a bútoroktól kezdve a hideg- és melegburkolatokon át. Az utolsó csavarig mindent beszerzünk, megrendelünk, leszállítunk, beszerelünk, telepítünk, így Neked csak az a dolgod, hogy a projekt végén elégedetten hátradőlj a frissen összeszerelt foteledben.
  • Mert nem teszünk hasznot az alapanyagokra sőt, amelyik partnerünknél kedvezményünk van, ott érvényesítjük, hogy enyhítsünk a költségeiden, spóroljunk neked.

A teljes körű lakásfelújításhoz érdemes segítségül hívni egy szakembert, akire teljes mértékben rábízhatod magad, hogy tényleg az valósuljon meg, amit szeretnél, ráadásul költséghatékony formában. Aki kézben tartja a folyamatokat, és kapcsolatot tart Veled, hogy maximálisan elégedett légy a végeredménnyel. Kérj ajánlatot weboldalamon, vagy hívj a 0670 424 5312-es számon, hogy elkezdhessünk együtt gondolkodni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése