Növények az otthonodban – másképp

Úgy gondolom mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor a tavasz közeledtével kilépve a levegőre megcsap bennünket az a bizonyos idilli hangulat. A nap süti az arcunkat, a madarak csicseregnek, a növények illata és színei pedig igazi felüdülést nyújtanak. Igaz nemsokára újra átélhetjük ezeket a pillanatokat, de a morcosabb időjárás alatt sem kell lemondanunk a növénykékről. Ebben a cikkben 3 olyan módszert mutatok Nektek, amik tökéletes választásként szolgálnak, ha valami különlegesebbre vágytok egy cserepes virágnál. Félreértés ne essék, semmi gondom nincs a vázákkal és kaspókkal, sőt! 😉

 

  1. Zöldfal

  • Mit szólnál egy kis kerthez a lakásodban, ami ténylegesen él, nem szemetel és gondozni is alig kell? Akkor hadd mutassam be a Zöldfalat, ami lényegében ezt takarja, egy kis csavarral: vízszintes kialakítás helyett inkább függőleges! De miért is jó a Zöldfal? Nos, azon kívül, hogy rendkívül jó elemként szolgál a tervezéshez és igazi esztétikai élményt nyújt, nem lehet elfejteni egyéb tulajdonságait sem, mint például:

  • Az automata öntözőrendszernek köszönhetően könnyebb a gondozása

  • Frissen és tisztán tartja a levegőt

  • Jobb közérzetet biztosít

  • Hang-, és hőszigetelő


zöldfal.jpg

Magánlakásokon kívül szuperül megállja a helyét éttermekben, irodákban és üzletekben is, ahol garantáltan az első dolog lesz, ami megragadja a tekinteteket.  

 

2.  Live Picture

Hasonló a Zöldfalhoz, viszont jobb választás lehet kisebb helyiségekbe, a keret színei pedig hozzájárulhatnak az eredményhez. Ugyancsak praktikus kialakítású, mert nem igényel elektromos áramot, sem kiépített vízvezetékeket. A Live Picture is saját öntözőrendszerrel lett ellátva, amit elég 4-6 hetente feltölteni, de nem kell kétségbeesni, ha pontosan nem tudod mikor jött el az ideje. A kereten található egy jelzés, ami segít a víz mennyiségének követésében. Egyszerű felszerelése miatt nincs szükség szakemberre, nyugodtan nekiállhatsz akár egyedül is! A végeredmény szintén nagyon dekoratív, praktikus és üdítő lesz.


live picture.jpg

Részletesebb tájékoztatást találsz a Plantart oldalán!

 

3. Viaplant termékek

Az előző példáktól eltérve most nem egy élő/lélegző megoldás következik, de annál kreatívabb. A Viaplant termékeivel néhány hónapja találkoztam először és igazán lenyűgöztek. „Szerelem projekt”-ként mutatták be nekem, majd meséltek arról, hogyan készülnek ezek az egyedi megjelenésű termékek. Magyarországon előforduló, megújuló növényi részeket használnak fel (például fű, széna, szalma, nád). A növények különbözőségéből adódóan biztosan megismételhetetlen minták és színek jönnek létre. Többféle területen is felhasználják őket. Készülnek burkolatok, bútorok, konyhai hátfalak, lámpák, de még szemüvegkeretek is.


viaplant.jpg


viaplant1.jpg

Ha kíváncsi vagy, a Viaplant oldalán találsz még izgalmas dolgokat! Csak halkan súgom meg, hogy a Viaplant Desing partner cégeink egyike! 😊

A cikket köszönjük Lobkovitz Klaudiának, lakberendező-tanulónknak!

Képek forrása: Pinterest, Viaplant Design, Plantart

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése