Kalandozás az Év színei között

A Pantone minden évben kihirdeti a következő Év színét, mely meghatározó lesz a divatban, szépségiparban, arculati elemekben, formatervezésben és persze a lakberendezésben is. Most kicsit visszautazunk az időben egészen 2016-ig és nosztalgikus hangulatban felelevenítjük az elmúlt 4 év trendet diktáló színeit.

2016-ban járunk, amikor az addig megszokottaktól eltérően rögtön két szín is kiérdemelte az Év színe címet. A cég döntését azzal magyarázta, hogy a melegséget árasztó Rose Quartz és a légies Serenity egymástól elválaszthatatlan és tökéletes egyensúlyban vannak. Ez az egyensúly megnyugvást és biztonságot ad, amire egyébként is szükségünk van egy stresszes nap után. Felfedezhetjük a színekben a két nemet is. A vállalat a színek kiválasztásakor figyelembe veszi a világ történéseit és az utóbbi időben lényegesen előtérbe került a nemek közötti egyenlőség valamint elmosódás is.


Color-of-the-Year-2016-Rose-Quartz-Serenity-Pinterest.jpg


1309dc7557586a5a64e90d3cdb263e1f.jpg

2017 egy eleven, új kezdeteket szimbolizáló színt kapott, ami nem más, mint a Greenery fantázianévre hallgató, kicsit sárgás beütésű zöld. Ahogy a világunk felgyorsul és állandó jelleggel körbe vagyunk véve a modern technika vívmányaival, hogy 0-24 képernyőket bámulunk és minden „okos” lett (okos TV, okos telefon, okos otthon), okkal érezhetünk elvágyódást egy természetközelibb és üdítő környezetbe. A Greenery ezt a vágyat akarja beteljesíteni. Ha csak rávetünk egy pillantást máris érezzük a tavasz illatát és a friss levegőt.


blank


c8704d0b61d7d5c0486cb7c909e09890.jpg

ltra Violet-egyéniség, kreativitás, felfedezések, határtalan lehetőségek. A tavalyi év színét ezekkel a szavakkal lehet jellemezni. Ez a merész és nem hétköznapi élénk lila emlékeztethet minket az éjszakai égboltra, az univerzumra, ettől lesz olyan inspiráló és álmodozó egyben.  A  Pantone kiemelte azt is, hogy van egyfajta spiritualitás is ebben a színben, sokszor használják meditációs helyeken.  Mi is érezhetjük az Ultra Violet egyediségét, hiszen csak kevesek olyan bátrak, hogy öltözékükben vagy otthonukban felhasználják. De ki tudja, lehet megér egy próbát?


pantone-color-of-the-year-2018-ultra-violet-banner-social.jpg


6229287de952de18ac7f5ef4e675a657.jpg

„Élénk, mégis lágy”-írja a Pantone az idei év színéről, a Living Coral-ról. Ennél jobban nem is lehetne körülírni ezt a végtelen optimizmust és vidámságot sugárzó színt. Akinek a környezetében megjelenik, az biztos lehet benne, hogy azonnal jobb kedvre derül tőle. Azt az élénkséget és pezsgést adja át, mely a tengerek mélyén található korallzátonyoknál is jelen van. A szürke hétköznapokban és modernizálódott világban is életigenlő és örömteli a Living Coral, érdemes becsempészni  otthonunkba.


pantone-color-of-the-year-2019-living-coral-banner-mobile.jpg


587417f099c2abce06af0b3f25732bba.jpg

Képek forrása: Pinterest

Lobkovitz Klaudia cikke

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése