Ismerd meg a munkánk – 7. rész – Mit csinál még egy lakberendező?

Felmerülhet a kérdés, hogy “Oké, persze készen vannak a tervek, megkaptam a konszignációt és hogyan tovább?” – Na itt jön a munka másik része, hisz nem csak terveket gyártunk és adunk ki, hanem teljes mellszélességgel támogatjuk a Megrendelőnket mindaddig, ameddig az utolsó centi a helyére nem kerül.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

  1. Művezetés

    A művezetésen kimegyünk az építkezésre és a helyzettől függően cselekszünk, ha kell. Persze, vannak akik ezt nem szeretik, hisz egyik szakember sem örül annak, ha egy “művész” esetleg méltatja a munkáját… De természetesen a kevésbé jellemző szituáció. A legjellemzőbb ilyenkor az, hogy csak kimegyünk, váltunk pár szót a szakemberrel, meghallgatjuk az elképzeléseit, megoldásait, átbeszéljük a műszaki terveket. Amennyiben szükséges kapcsolatot tartunk velük is, hogy mikor érkezik be a megrendelt burkolat, mire van még szükségük, egy mondatban összefoglalva igazából csak egy híd vagyunk a Megrendelő-Szakemberek-Kivitelezők-Cégek között, hogy gördülékenyen menjen a munkafolyamat.

    Ez akkor szokott a legmegfelelőbb segítség lenni, ha a Megrendelő elutazik akár nyaralni, akár hosszabb távra, munkaügyben. Ilyenkor a mi felelősségünk, hogy az együtt megálmodott terveket az utolsó centiig megvalósítsuk.

    Persze, a legrosszabb esetet minden lakberendező átéli egyszer-kétszer a munkája során, mikor a szakember, sajnos nem a megfelelő munkát adja ki a kezéből, vagy éppenséggel elodázza a munkát. Ilyenkor mi, mint lakberendezők kell, hogy pontot tegyünk a dolgok végére. Sajnos volt már rá példa nálam is, hogy vissza kellett veretnem a csempét, mert szabad szemmel is látható volt, hogy vagy nem fog fent maradni sokáig, vagy ha még is, akkor dinamikusan hullámzó konyhafalat kap a Megrendelő…


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

2. Folyamatos kapcsolattartás

A leadott dokumentációk után, kezdetét veszi az anyagbeszerzés (Több anyagot már a tervezés és a konszignáció között beszerzünk általában). Megrendeljük a bútorokat, burkolatokat, kiegészítőket és ezeknek az érkezését, átvételét folyamatosan kezeljük, illetve a megérkezett csomagokat érdemes átnézni, leellenőrizni, hogy minden rendben van-e velük.

Általában rendben is szoktak lenni, de nem szabad elmulasztani ezt a lépést, hisz ha csak burkolás közben jövünk rá, hogy egy egész csomag méregdrága csempe törött, és 3 hét a beérkezési ideje, biztos vagyok benne, hogy senki nem lesz boldog.

Tehát egyszerűbben a fizikai megvalósítást koordináljuk.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

3. Erős támaszként állunk a Megrendelő mögött

Kevésbé művészien megfogalmazva ott vagyunk minden nagyobb döntésnél és minden kisebb választásnál is. A megvalósítás ugyan nem mindig egyszerű, hisz általában egyszerre kellene 3-4 helyen lennünk, de pontos időbeosztás mellett minden megoldható.

Ilyenkor előtte átbeszélt tervezet szerint körbe járjuk azokat a boltokat, amiket esetleg a Megrendelő preferál és megpróbálunk véleményt megformálni arról, amit ott látunk, de szigorúan csak is ár-érték, funkció és esztétikai szempontok alapján.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

4. A legjobbat kihozni

Ez egyébként a legjellemzőbb az összes projekt részre, hisz a legjobbat akarjuk midig mindenből. De a végső fázisban ez természetes új értelmet nyer, méghozzá egy elég erős anyagi vonzatban. Lakberendezővel dolgozni nem csak azért jó, mert valaki segít digitális formában megvalósítani (és majd később fizikaiban is) azt amit megálmodtál, hanem azért is, mert megpróbál Neked ott spórolni ahol csak tud. A lakberendező a kapocs Közted és a cégek között, és bizony előfordul, hogy jobb ajánlatot sajtol ki belőlük Neked, mintha “csak” magánszemélyként betévednél vásárolni. Persze, csodát nem szabad várni, és igen is meg kell érteni mindenkinek, hogy a minőségnek ára van és ne is gondolkozz “hosszútávú megoldásban” ha nem jó minőségű anyagokkal rendezteted be az élettered. 5%-10%-os “árengedmény” is sokszor jól jön, sok kicsi sokra megy alapon.


Kép: Pinterest

Kép: Pinterest

Ezzel az “Ismerd meg a munkánk” sorozat befejeződött. Találkozhattál már az össze projektrésszel, bele láthattál a kulisszákba, és láthattad, hogy a munkánk közel sem csak a firkálgatásból áll. Sokszor vagyunk inkább műszaki-szakik, pszichológusok, könyvelők, életviteli-tanácsadók, Ügyintézők és személyi titkárok, de csak legutolsó sorban művészek! Azt hiszem egységesen mondhatom, hogy mindnyájuknak az a célja, hogy esztétikus és funkcionális teret valósítson meg, otthont varázsoljon, vagy épp a város legmenőbb dizájnnal rendelkező boltját/bárját/éttermét álmodja meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése