Interjú – MyWhiteNotes, Skandináv életérzés Budapesten


mywhitenotes.JPG

Az Instagram-on rengeteg lakberendezéssel foglalkozó oldalt követek, szeretem, ha tartalmas és inspiráló képeket látok, amint belépek az applikációba. Ilyen oldal például a MyWhiteNotes is, akit már 2018 óta, az indulásától kezdve figyelemmel kísérek. 😊

A MyWhiteNotes kizárólag skandináv stílusú élettér részleteket mutat meg nekünk és ezt mind csodálatosan komponált képsorozatokban. Amiért még izgalmas az oldal, hogy a bemutatott tér valódi élettér és az oldal megalkotója eredetileg a Pécsi Tudomány Egyetemen végzett közgazdaság szakon és jelenleg marketinggel foglalkozik egy startup cégnél. Ismerjük meg Dorinát, a MyWhiteNotes oldal megálmodóját.


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Mit jelent Neked az a szó: otthon?

Biztonságot, nyugodtságot. Azt a helyet, ahol tényleg önmagam lehetek, ahol nem ciki sírni, vagy ahol úgy nevetek, ahogy jól esik. Ahova az emberek mosolyogva lépnek be, ahol szabadnak érezhetem magam.

Milyen szempontok alapján rendezted be a lakásodat?

Egyszerűség, letisztultság, minimalizmus. Az elrendezés adott volt a pici lakásban, ezért inkább a színekkel és a berendezésekkel próbáltam játszani. Nálam a fehér, fekete, pasztell rózsaszín árnyalatok az abszolút kedvencek, ezért igyekeztem csak ezeket a színeket felhasználni a nappaliban, a konyhában és a teraszon is. Praktikus bútorokat választottam, amelyek nem foglalnak nagy helyet, így átjárható marad a lakás a kis helyiségek ellenére is. Sok a világos bútor, így olyan mintha kicsit nagyobb lenne a lakás. Fontos szempont volt az is, hogy minden kis zeg-zugban lehessen növény, mert a kertészkedésben egy új hobbit találtam.

Miben nyilvánul meg a személyiséged az otthonodban?

Szeretem a dolgok egyszerűségét, a természet közelségét, ezek mind jellemzőek az otthonomra is, például sok a fa felület és a fehér szín a berendezéseken. Nem bonyolítom túl a dolgokat, szeretem amikor minden átlátható, és mindennek megvan a pontos helye.


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Szerinted, van-e kölcsönhatás az otthon és az ott lakók között?

Abszolút! Szokták mondani, hogy olyan a kutyus, amilyen a gazdája, na ez szerintem az otthon esetében is igaz: olyan az otthon, amilyen a gazdája maga. Ha valakinek kaotikus az élete, annak valószínűleg az otthona is rumlis. Az otthon egy szelet belőlünk, sokat elmond rólunk.

Mit javasolsz annak, aki szeretné szépíteni a lakását, de nem tudja, hol kezdje el?

Mielőtt belekezdenél a felújításba, inspirálódj! Pinterest, Instagram, csak két olyan oldal, ahol szavakra keresve milliónyi inspirációt lehet találni. Válasszunk 2-3 uralkodó színt, gondoljuk ki az bútorok felületeit felületeit, a textilek anyagait, és írjunk egy listát a kiválasztottakról. Ha megtaláltuk azt a stílust, ami közel áll hozzánk, akkor jöhet a lakberendezés oroszlán feladata: az alaprajz alapján lemérni, melyik sarokba mekkora bútor férhet el. Szerencsére a mai okostelefonok kamerái már képesek 360 fokos nézetben megjeleníteni a lakást, alkalmazásokkal pedig bútorokat is el tudunk helyezni, hogy lássuk valójában hogyan nézne ki a kiszemelt berendezés az adott sarokban. Szerintem a legfontosabb, hogy ne akarjunk sok dolgot egyszerre elhelyezni a lakásban, csak azért mert minden is megtetszik a boltban, vagy mert jelenleg ez a kanapé, vagy asztal a divat berendezés, ha egyszerűen nem fér el a lakásban. Számomra egy másik nagyon fontos tényező egy otthonban a megvilágítás, ami lehet természetes, illetve lámpa által létrehozott. Ezeket mind jól meg kell tervezni, főleg egy építkezésnél, ugyanis ezeket nyilván nem lehet a beszerelés után már mozdítani. Ne féljünk segítséget kérni szakemberektől, és ne gondoljuk azt, hogy mindent meg tudunk oldani. 


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Milyen céllal kezdted el a lakásod szépítését? 

Önmagamra szerettem volna formálni a lakást, de azt sosem gondoltam volna, hogy a lakberendezés alatt egy új énemet ismerem meg. A lakberendezés által kicsit magamat is jobban megértettem, csak hogy mondjak egy egyszerű példát: két váza közül miért pont a kerámia vázát választottam: mert fontos számomra az egyszerűség és a letisztultság.

Mi a munkád üzenete?

Sokáig elveszve éreztem magamat, nem igazán találtam a helyemet a világban, az otthonom lakberendezése pedig adott egy rendszert az életembe. Otthonom szépítése egy önismereti folyamat,  elfelejtem a hétköznapok problémáit és csak a belső énemre összpontosítok. Szeretném ha megállnánk egy pillanatra, és önmagunkra figyelnénk, mert ahogy a lakásunkat, úgy önmagunkat is karban kell tartanunk, ki kell porolni, tisztítanunk kell, és igen néha fel kell frissíteni ami benne van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

blank

Lakberendezési tanácsadás féláron

Mi lakberendezők, belsőépítészek szeretjük minél több emberrel megismertetni a munkánk fontosságát, hasznát és persze célját. Viszont sokan még mindig egyfajta luxuscikként gondolnak erre a szolgáltatásra.

TOVÁBB »