Interjú – MyWhiteNotes, Skandináv életérzés Budapesten


mywhitenotes.JPG

Az Instagram-on rengeteg lakberendezéssel foglalkozó oldalt követek, szeretem, ha tartalmas és inspiráló képeket látok, amint belépek az applikációba. Ilyen oldal például a MyWhiteNotes is, akit már 2018 óta, az indulásától kezdve figyelemmel kísérek. 😊

A MyWhiteNotes kizárólag skandináv stílusú élettér részleteket mutat meg nekünk és ezt mind csodálatosan komponált képsorozatokban. Amiért még izgalmas az oldal, hogy a bemutatott tér valódi élettér és az oldal megalkotója eredetileg a Pécsi Tudomány Egyetemen végzett közgazdaság szakon és jelenleg marketinggel foglalkozik egy startup cégnél. Ismerjük meg Dorinát, a MyWhiteNotes oldal megálmodóját.


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Mit jelent Neked az a szó: otthon?

Biztonságot, nyugodtságot. Azt a helyet, ahol tényleg önmagam lehetek, ahol nem ciki sírni, vagy ahol úgy nevetek, ahogy jól esik. Ahova az emberek mosolyogva lépnek be, ahol szabadnak érezhetem magam.

Milyen szempontok alapján rendezted be a lakásodat?

Egyszerűség, letisztultság, minimalizmus. Az elrendezés adott volt a pici lakásban, ezért inkább a színekkel és a berendezésekkel próbáltam játszani. Nálam a fehér, fekete, pasztell rózsaszín árnyalatok az abszolút kedvencek, ezért igyekeztem csak ezeket a színeket felhasználni a nappaliban, a konyhában és a teraszon is. Praktikus bútorokat választottam, amelyek nem foglalnak nagy helyet, így átjárható marad a lakás a kis helyiségek ellenére is. Sok a világos bútor, így olyan mintha kicsit nagyobb lenne a lakás. Fontos szempont volt az is, hogy minden kis zeg-zugban lehessen növény, mert a kertészkedésben egy új hobbit találtam.

Miben nyilvánul meg a személyiséged az otthonodban?

Szeretem a dolgok egyszerűségét, a természet közelségét, ezek mind jellemzőek az otthonomra is, például sok a fa felület és a fehér szín a berendezéseken. Nem bonyolítom túl a dolgokat, szeretem amikor minden átlátható, és mindennek megvan a pontos helye.


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Szerinted, van-e kölcsönhatás az otthon és az ott lakók között?

Abszolút! Szokták mondani, hogy olyan a kutyus, amilyen a gazdája, na ez szerintem az otthon esetében is igaz: olyan az otthon, amilyen a gazdája maga. Ha valakinek kaotikus az élete, annak valószínűleg az otthona is rumlis. Az otthon egy szelet belőlünk, sokat elmond rólunk.

Mit javasolsz annak, aki szeretné szépíteni a lakását, de nem tudja, hol kezdje el?

Mielőtt belekezdenél a felújításba, inspirálódj! Pinterest, Instagram, csak két olyan oldal, ahol szavakra keresve milliónyi inspirációt lehet találni. Válasszunk 2-3 uralkodó színt, gondoljuk ki az bútorok felületeit felületeit, a textilek anyagait, és írjunk egy listát a kiválasztottakról. Ha megtaláltuk azt a stílust, ami közel áll hozzánk, akkor jöhet a lakberendezés oroszlán feladata: az alaprajz alapján lemérni, melyik sarokba mekkora bútor férhet el. Szerencsére a mai okostelefonok kamerái már képesek 360 fokos nézetben megjeleníteni a lakást, alkalmazásokkal pedig bútorokat is el tudunk helyezni, hogy lássuk valójában hogyan nézne ki a kiszemelt berendezés az adott sarokban. Szerintem a legfontosabb, hogy ne akarjunk sok dolgot egyszerre elhelyezni a lakásban, csak azért mert minden is megtetszik a boltban, vagy mert jelenleg ez a kanapé, vagy asztal a divat berendezés, ha egyszerűen nem fér el a lakásban. Számomra egy másik nagyon fontos tényező egy otthonban a megvilágítás, ami lehet természetes, illetve lámpa által létrehozott. Ezeket mind jól meg kell tervezni, főleg egy építkezésnél, ugyanis ezeket nyilván nem lehet a beszerelés után már mozdítani. Ne féljünk segítséget kérni szakemberektől, és ne gondoljuk azt, hogy mindent meg tudunk oldani. 


Forrás: MyWhiteNotes - instagram

Forrás: MyWhiteNotes – instagram

Milyen céllal kezdted el a lakásod szépítését? 

Önmagamra szerettem volna formálni a lakást, de azt sosem gondoltam volna, hogy a lakberendezés alatt egy új énemet ismerem meg. A lakberendezés által kicsit magamat is jobban megértettem, csak hogy mondjak egy egyszerű példát: két váza közül miért pont a kerámia vázát választottam: mert fontos számomra az egyszerűség és a letisztultság.

Mi a munkád üzenete?

Sokáig elveszve éreztem magamat, nem igazán találtam a helyemet a világban, az otthonom lakberendezése pedig adott egy rendszert az életembe. Otthonom szépítése egy önismereti folyamat,  elfelejtem a hétköznapok problémáit és csak a belső énemre összpontosítok. Szeretném ha megállnánk egy pillanatra, és önmagunkra figyelnénk, mert ahogy a lakásunkat, úgy önmagunkat is karban kell tartanunk, ki kell porolni, tisztítanunk kell, és igen néha fel kell frissíteni ami benne van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése