Nyaralni Izlandon? – Na, de még hogy!

Icipici házikó, óriási panorámája!

2018. augusztus 30.-án indultunk a Liszt Ferenc repülő térről Reykjavíkba. A hatalmas magyar reptéren még mindenki lábujjközti papucsban állt sorba és rövidnadrágban, addig rajtam télikabát és bakancs volt, mert a 37 fokból utaztunk a 10-13 fokba 4 és fél órát.

Mivel, most eléggé korlátozottak voltunk utazás terén (is) csak a neten keresgéltem szálláslehetőségeket és szembe jött velem ez a csoda!

A extra mini, de hatalmas panorámával rendelkező szállás a “Panorama Glass Lodge” nevet viseli instán gyorsan meg is lesheted: @panoramaglasslodge

A koncepció alapja, hogy hatalmas területen csak pár kisebb házacskát építettek, egymástól távol. Bár alapterületre tényleg kicsit, az összes tulajdonsággal rendelkeznek, ami egy szállásnak rendelkeznie kell. Található bennük egy hálószoba, kisebb konyha, fürdőszoba, sőt még autentikus faborítású jakuzzi is. Az élmény fokozásához hozzájárul, hogy a hálószoba falai és tetőszerkezete üvegből készült, így reggelente olyan látványra kelhetünk és kávézhatunk az ágyba, amilyet talán még soha nem láttunk. A házacska a skandináv lakberendezés és építészet jegyeit viseli magán, így egyáltalán nem meglepő, hogy a fém, üveg és fa kombinációja ennyire természetesen hat.

Izlandon is találkozhatunk az Sarkifénnyel, nem is akár milyen minőségben! Gyakran előfordul augusztus és február között, nagyon intenzív, csodás színekkel bukkan fel éjszakánként. Természetesen az üveg tetős megoldás és a hatalmas ablakok használata nem véletlen: éjszaka az ágyadban fekve csodálhatod meg az Sarkifényt. Olyan csodálatos élmény lehet!

Izlandi építészet híres arról, hogy nem a természet mellett, hanem a természetben gondolkozik. Épületei annyira összhangban vannak környezettel, hogy a határ a lakókörnyezet és a természetes környezet között csak halványan, elmosottan van jelen!

Végezetül pedig, itt van pár kép a szállásról! Jó lapozgatást!

Ha tetszett az összeállítás nyomj egy ❤, ha van véleményed hagyd itt kommentben! Ha érdekel az e-book és szeretnél soron kívül értesülni róla vagy az aktuális kedvezményekről iratkozz fel a hírlevelemre!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése