Lakberendezési tanácsadás: árak, kérdések, válaszok

Egy felújítás kezdeténél igencsak sok kérdés merülhet fel. Nem véletlen, hiszen az elképzelések általában kézzel nem igazán megfoghatóak és előre nem láthatóak, így már a kezdetekkor képbe kerül a bizonytalanság. Néhány óra alatt azonban a kételyeket eloszlathatjuk és körvonalazódhat a végeredmény. Ebben segít a lakberendezési szolgáltatás.

Mi is pontosan a lakberendezési tanácsadás?

A lakberendezési tanácsadás, egy olyan kisebb, de teljes értékű szolgáltatás, ahol gyorsan tudunk megoldást találni a lakásfelújítás közben felmerülő problémákra. Itt nem csak dizájn kérdésekben tudunk megfelelő döntést hozni, hanem műszaki, kivitelezési és funkcionális kérdéseket is érintünk. Ezen belül a témakörök skálája széles, nincs olyan kérdés amire ne tudnánk ilyen módon megoldást kínálni.

További előnye pedig, hogy a lakberendezési tanácsadás ideje alatt létrehozott terveket lementhetjük, amelyek aztán egyfajta térképként szolgálhatnak a lakásfelújítás kivitelezése során.

Pesti Gabó belsőépítész Budapest

Mikor és kiknek érdemes lakberendezési tanácsadást kérni?

Ez tulajdonképpen nincsen időhöz kötve, de felújítás/építkezés elkezdésénél kifejezetten javasolt, de akkor is ha a felújítás már elkezdődött. Utóbbi esetben például rájöhetünk, hogy hol rejlenek “elveszettnek hitt” négyzetméterek, amelyek hasznosításával az ingatlan funkcionalitása javulhat vagy akár az értéke is megnőhet.
A lakberendezési tanácsadást azoknak ajánlom, akik egy-egy lépésnél megakadnak, kérdéseik merülnek fel, de egyébként kényelmesen mozognak a felújítás közben és a teljes kép már kialakult bennük. Vonatkozik ez azokra is, akiknek csak belsőépítészeti stílusokban vannak vágyaik, csak nem tudják, hogyan lehetne kivitelezni az elképzeléseket.

A lakberendezési tanácsadás menete

Legelső lépésként e-mailen szoktam alaprajzot, képeket és (ha van) inspirációs képeket is kérni. A tanácsadásra kijelölt időpont előtt ezeket átnézem és átgondolom, illetve az alaprajzot pedig a tervező programomban 3D-ben felépítem. Így a tanácsadás nem a projekt megismerésével fog eltelni, hanem ötletekkel, tippekkel és elképzelésekkel tudom fogadni a másikat. A 3D segítségével a teljes tanácsadás során “bent vagyunk az épületben” és mivel a tervek méretarányosak így könnyedén tudunk méreteket is mintavételezni.

A program segítségével továbbá rögtön tudjuk modellezni a bútorokat, színeket és a textúrákat is, így gyakorlatilag egy teljes képet kapunk arról, ami éppen a fejünkben van és megoldandó feladatként szerepel.

blank

Az lakberendezési tanácsadás ára

A tanácsadás díja 40.000 Forint és ebbe 2 óra tartozik bele, amit online töltünk el. Vannak bérlet lehetőségek is:

  • a 3 alkalmas 112.500.- (37.500 Ft/alkalom)
  • a 6 alkalmas pedig 210.000.- (35.000 Ft/alkalom).

Mi történik utána?

A tanácsadás során több dokumentáció is készül, így azokat összegyűjtve átadom a megrendelőnek. Fontos, hogy szakrajz és látványterv nem tartozik a szolgáltatáshoz, kizárólag a skicc rajzok, továbbá, minden fontosabb információ, amiket összeírok egy emailben, így ha később szükség lesz rá, akkor minden egyben megtalálható.

FONTOS: A tanácsadás végeztél a különböző dokumentumok mellett a közös megbeszélés során létrehozott skicceket is átküldöm az ügyfélnek, viszont a tanácsadás látványtervek készítését nem tartalmazza. Példa:

Személyes tapasztalataim

A lakberendezési tanácsadás a belsőépítészeti tervezés után a legkedveltebb szolgáltatásom, amely segíthet azoknak is, akik éppen felújításba kezdenek vagy csak felfrissítenék az otthonukat. A visszajelzések alapján elmondhatom, hogy minden esetben, olyan közösen átgondolt megoldások születnek, amelyek még kényelmesebbé tehetik az életteret.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése