Mi lesz 2021 lakberendezési trendje?

Legalább is mit jósolnak előre 2021-re? Nézzük is meg!

Alig várom már, hogy 2020 mindennel együtt befejeződjön. Idénre a klasszikus kék és az olíva zöld volt megjósolva, tele vintange elemekkel és virágos mintákkal. De mit várhatunk 2021-től?


ee1191afd5d4369919a37d59a93502b2.jpg


e2d3dd66fec7103c561e71949c27e677.jpg

Állítólag 2021-ben marad a kék, de már a markánsabb “Naval Blue” árnyalat (szabadfordításban tengerész kék) lesz a trend meghatározó színe, ehhez fognak társulni a szürke és a zöld különböző árnyalatai. Ehhez a színhez nagyon egy nagyon kellemes és egy nagyon stilizált stílusvilágot társítanak: a klasszikus és a kortárs elemeket kevernek. Visszatérnek az eddig is közkedvelt világos natúr fa színek, amelyek minden trendkövető enteriőrben megtalálhatóak lesznek! Ennek kifejezetten örülök, a színárnyalatot és a stíluskombinációt is nagyon kedvelem.


9caeeaf4fb1149659cbeaf691bc16972.jpg


91f3cd146dee365f85a2837d18431ef7.jpg

2021 az az év lehet, amikor a fenntartható dizájn alapjait letesszük. Ahogyan mindenhol, itt is jelen van a “fast fashion” ennek a legnagyobb képviselői a hatalmas multi cégek, akik sorra pöfögik ki a hatalmas gyárak gyártósorairól az olcsó, sorozatgyártott silányminőségű bútorokat. Persze, az olcsón van a hangsúly, egyáltalán ne érezd magad szarul, ha Te is vásárolsz ilyen helyekről, mert csak jóval drágább alternatíva van jelenleg. Akkor érezd magad szarul, ha hasonló ár fekvésben kínálnak egy alternatív opciót, és Te a régit választod. Bár ez még messze van, de a jóslat egész idillikusan hangzik és kíváncsian várom, hogy valóban elkezdődik-e valami. Ennek a kezdeményezésnek a jelesképviselői lesznek az újrahasznosított bútorok és a maguktól lebomló tárgyak lesznek. Mondjuk az ciki, ha lebomlik alattad a szék, de ha törtél már össze egy huppanással kültéri műanyag széket, ami egész nyáron napon sült és egész télen hóval volt borítva, akkor nem érhet meglepetés. Viccet félre téve, kíváncsi vagyok.


Éljen, megérkezett a “bioplastic” tehát a TERMÉSZETES MŰanyag. Egyenlőre tudatlanul fenntartásokkal kezelem, remélem nem olyan lesz olyan hatása a(z) (belső)építészetre, mint a biofűnek az emberi szervezetre…

Éljen, megérkezett a “bioplastic” tehát a TERMÉSZETES MŰanyag. Egyenlőre tudatlanul fenntartásokkal kezelem, remélem nem olyan lesz olyan hatása a(z) (belső)építészetre, mint a biofűnek az emberi szervezetre…

Jó lehet, hogy erős volt a biofűves hasonlat, de na, ez van. Ha már a nem átlagos lakberendezési cikkeknél tartunk, akkor állítólag 2021-ben a nem átlagos lesz az átlagos. Furi mondat, de nagyon extravagáns formák jelennek meg, nagyon “szókimondó” mondhatnánk obszcén lesz a dizájn, kicsit már-már félkáosz lesz a tervezőasztalon, amit közbe üvöltve csapkodnak. Ezek után kövezzen meg bárki a biofűves hasonlatom után.

Hát, bízom benne, hogy ez eggyel finomabb lesz. Visszatérnek a naturális elemek és minták, 2021-ben a jóslatok szerint ismét szeretnénk közel kerülni a természethez és ez nem csak a természetbarát anyagokban fog kimerülni, hanem szószerint összebútorozunk a környezetünkkel – az átrium újra megismerésével.

Kíváncsi leszek ebből mennyi fog megvalósulni és még miben fog módosulni, hisz még csak október van. Ezer plusz egy cikket elolvastam erről magyart és külföldit is és az legmegdöbbentőbb, hogy a vélemények erről a kérdésről még borzasztóan eltérnek. Van, aki azt jósolja, hogy a finom skandináv és a minimál vonalak fognak tovább menni és van, aki egy csoportban van velem.

Ezért végszóként, azt mondom, erre én is visszatérek januárban még, de ezzel a cikkel leteszem a voksom egy vélemény mellett – lehet fogadni rá, hogy jól tippeltem-e.

Ha tetszett az összeállítás nyomj egy ❤, ha van véleményed hagyd itt kommentben! Ha érdekel az e-book és szeretnél soron kívül értesülni róla vagy az aktuális kedvezményekről iratkozz fel a hírlevelemre!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

blank

Lakberendezési tanácsadás féláron

Mi lakberendezők, belsőépítészek szeretjük minél több emberrel megismertetni a munkánk fontosságát, hasznát és persze célját. Viszont sokan még mindig egyfajta luxuscikként gondolnak erre a szolgáltatásra.

TOVÁBB »