Balatoni (irá)nyár🤑🤔

2020 sok szempontból is fura volt. A több természeti katasztrófa után a korona vírus tette fel az i-re a pontot, így szépen mindenki elkezdhetett tetris-ezni, hogy mi lesz a nyaralásokkal. Annyi utazós tervem volt idén nyárra, de bevallom őszintén, hogy én nem tartozom azon emberek táborába akik neki vágnak most egy külföldi nyaralásnak, így maradt a Balaton… és milyen jól döntöttem.

Könnyűszerkezetes gombák

A jó öreg Balaton, ahol a legfinomabb a lángos és a Magyar Tengerpartra hozott tényleg tengeri csacsihal (hekk) lelőhelye. Kár, hogy nem szeretem a halat, pedig mindenki olyan jó ízűek eszi, hogy már-már megkívánom.

Ahogyan kocsikáztunk végig az északi parton Alsóörs felé, ami egyébként a Harley-felvonulásról is ismert lehet, elgondolkoztam, hogy úgy épülnek itt az ingatlanok, mintha könnyűszerkezetes gombák. Lesz aki használni fogja? Lesz.

Itt-ott kinőtt pár luxus ingatlan, pár családi ház és persze, a már meglévő házak, amely előtt biciklizni tanultam, azok is szépülnek, kiegészülnek. A strand teljes egésze újra épült, a régi bódé sorminta már a múlté, csinos kis tégla épületek lettek, 9-10 különböző étteremmel.


Ingatlan látványtervek - Pelso Bay - www.pelsobay.hu

Ingatlan látványtervek – Pelso Bay – www.pelsobay.hu

Kicsiként nem értettem, hogy a felnőttek miért beszélnek olyan lekezelően a Magyar Tengerről, hisz hatalmas, mély és legalább olyan félelmetes, mint más tengerek (hogy ezt honnan tudtam, mai napig rejtély) és… amit sehol máshol ITT lehet kapni karamellás popcorn-t! (Így van a boltokban kapható termékek készítői feltalálták a sajtban a lyukat, mert ez már 2000-ben is létezett a Balcsin) Előbbit ma sem értem, miért lenne rosszabb a Magyar Tenger a többi (igazi) tengernél?


Alsóörsi strand részlete

Alsóörsi strand részlete

A válasz a miértekre: DRÁGA.

Ja, ez igaz, nyilván felnőttként már én is érzem, hogy nem hétköznapi árréssel dolgoznak sok esetben, de ne legyünk már álszentek, ellenkező esetben biztosan mindenki csak 1-2%-ot tenne rá a beszerzési árra. Aha. Nem. 😏

Szerintem a hiba sok esetben az, hogy nem álltunk még rá arra, hogy “téliesített” legyen a Balcsi, hogy a forgalom télen-nyáron elérhető legyen a vendéglátósoknak, kisboltoknak és szórakozóhelyeknek így sajnos nyáron kell összeszedni a téli bevételt is. De miért ne lehetne télen is izgalmas ez a hely, ami szerény véleményem szerint egy kiaknázatlan kincs szeptembertől-májusig. Miért ne nézhetnénk sétahajóról a szilveszteri fényeket vagy miért ne jöhetnénk le egy téli hosszúhétvégére is?

Szerintem ez az év bebizonyította, hogy szegény kis tengerünket elhanyagoltuk és bízom benne, hogy végre elkezdődik egy olyan fejlődés is, amely biztosítja a téli minőségi kikapcsolódást is. Szerintem egy teljesen win-win szituáció lenne a keresletnek is és a kínálatnak is. Mérséklődnének az árak, biztos bevételi forrás lehetne és kifizethető pihenés is.


Alsóörs télen - úgy imádom, ahogy van

Alsóörs télen – úgy imádom, ahogy van

Aki korán kel, aranyat lel

Szerintem most jött el az idő, hogy lecsapjunk a lehetőségekre. Most jött el az idő, hogy nyaralóinkat szépítsük, szeressük és megbecsüljük. Aki teheti, annak most jött el az idő, hogy ingatlanba fektesse a pénzét a Balcsin, mert lesz rá kereslet (ami mit sem ér, ha nincs kínálat.) Aki vállalkozni szeretne, annak is éppen itt van a pillanat, hogy a Balcsira hozza a vállalkozását és még frissen úgy kezdjen bele, hogy télen-nyáron csinálni tudja.

A már meglévő apartman oknak, boltosnak és éttermeknek is csak ajánlani tudom, hogy az idén befolyt összeg egy jelentősebb részét felújításába, növekedésbe és szépülésbe fektessék, mert már csak párat kell aludni, és a Balcsi télen-nyáron izgalmas lesz😍

Izgatottan várom, hogy mire gyermekem lesz, le tudjam hozni a Balcsira és valami egészen mást tapasztaljon, valami olyat ami nem szezonális, nem meghatározott idejű hanem egész évben elérhető. Részemről simán el tudom képzelni, hogy télen is lent legyek és teljesen őszintén IMÁDOM a Balatonunk. Imádom, hogy a miénk, imádom, hogy mindig itt van nekünk, csak tanuljuk már meg egy kicsit szeretni.❤️


Elindult a YouTube csatornám: pestigabo

Rengeteg izgalmas témát gyűjtöttem össze Nektek! Ne felejts el feliratkozni.

⬇️Mindig érdekel a véleményed, ezért ha a cikkel kapcsolatban lenne, ne tartsd magadban!😎⬇️

EZEKET OLVASTAD MÁR?

blank

Lakberendezési tanácsadás féláron

Mi lakberendezők, belsőépítészek szeretjük minél több emberrel megismertetni a munkánk fontosságát, hasznát és persze célját. Viszont sokan még mindig egyfajta luxuscikként gondolnak erre a szolgáltatásra.

TOVÁBB »