Így válassz a lakberendezési stílusok közül!

Bár a lakberendezési stílusok jönnek és mennek, de néhány már évtizedek óta szilárdan tartja magát. Ráadásul ezek az irányzatok sokszor jól is keverednek, így könnyen meg lehet találni bennük az ízlésednek megfelelő jellegzetességeket. Blogposztomban összegyűjtöttem a jelenleg is trendi és ikonikus irányzatokat a legfontosabb stíluselemekkel, hogy segítsek olyan tereket létrehozni, amelyeket szeretni fogsz.

Főbb lakberendezési stílusok és jellemzőik

A modern lakberendezési stílusok számos változatban és kombinációban megjelenhetnek, de érdemes megismerkedni a legfőbb irányzatokkal és azok jellemzőivel.

Skandináv stílus

Skandináv stílus

Funkcionális, kényelmes és letisztult: ilyennek szeretik a dánok, a svédek, a norvégok és a finnek a bútoraikat, és most már sokan a világ más pontjain is. Ez a dizájnmozgalom a természet szeretetét helyezi előtérbe, és mint ilyen, a skandináv irányzat szinte kizárólag természetes anyagokat használ, amelyekhez egyszerű színeket választ, mint amilyen a fehér, a szürke és a bézs. Nagy előnye, hogy remekül kombinálható más stílusokkal, így jól mutat az Art Deco eleganciájával, vagy a modern minimalista irányzat egyszerűségével, amelyet otthonosabbá varázsol.

Art Deco

Art deco stílus

Az 1920-as évek Európájába visszanyúló Art Deco a geometrikus formákat és a bonyolult díszítést helyezi előtérbe, olyan luxus anyagokkal párosítva, mint a bársony és a márvány. A fém mellett még az üveg is népszerű anyag a belső terekben. A tükrös felületek és az üvegbetétek eleganciát kölcsönöznek, de a díszes üvegcsillárok és világítótestek is az Art Deco terek gyakori fókuszpontjai, amelyek hozzájárulnak az enteriőrök pazar hangulatához.

Modern minimalizmus

Modern minimalizmus

A minimalista stílus a lényeges dolgok előtérbe helyezéséről szól. A minimalista épület, tárgy vagy belsőépítészet a fő funkcióra korlátozódik, semleges színek, egyszerű formák korlátozott, jól megválasztott anyagok, például beton, acél, üveg és fa használatával. Kerüli a túlzott díszítést, mottója pedig a kevesebb több, hogy a kifinomultság tiszta formáját érje el. Az irányzat legnagyobb kihívása az, hogy a tér melegnek és barátságosnak tűnjön, amit például néhány természetes kiegészítővel és hangulatos textíliákkal érhetsz el.

Természetes lakberendezési irányzatok

A skandináv stílus mellett más természetből táplálkozó lakberendezési stílusok is egyre kedveltebbek.

Modern Farmhouse

A modern Farmhouse, avagy a modern farmház stílus nem csak azoknak való, akik vidéken élnek. A rusztikus dekoráció és a letisztult, kortárs design párosítása a 2010-es évek közepén indult hódító útjára a tiszta vonalak, a semleges színek és a naturális anyagok kedvelőinek körében. Szabadon hagyott gerendák, újrahasznosított faanyagok: ez a stílusirányzat igazán komolyan veszi a természettel való kapcsolatát. Lényeges, hogy minden helyiségben megtalálhatóak a natúr fa elemek és a zöld növényzet, és a színpaletta is mindig a semleges irányba mutat. Ha extra színt szeretnél hozzáadni, fontos, hogy a természetből meríts, így például a zsályazöld vagy az égetett narancs jó választásnak bizonyulhat.

Japandi stílus

Japandi stílus

A Japandi design a skandináv funkcionalitás és a japán rusztikus minimalizmus kombinációja, amely a művészet, a természet és az egyszerűség érzetét kelti. Ez a fúzió a funkció és a forma tökéletes keverékét hozza létre, a tiszta vonalakra, világos terekre és világos színekre összpontosítva. Ha mindkét világból a legjobbat szeretnéd kihozni, párosítsd a skandi meleg textúráit a japán designelemek eleganciájával. A Japandi design a kézművességre összpontosít olyan darabokkal, amelyek kiállják az idő próbáját, így ellenpólusként szolgálnak az egyszer használatos dolgok kultúrájához képest.

Vízparti stílus

Organikus stílus

A természet organikus színei és textúrái által inspirált modern vízparti stílus világos faanyagokkal, kosarakkal, természetes szálakból szőtt szőnyegekkel és a kék, szürke, fehér és semleges színek különböző árnyalataival és különböző tengert idéző dekorációkkal operál.

Lakberendezési trendek 2023-ban

A naturális modern irányzat viharszerűen hódította meg a lakberendezés világát; a semleges színpaletták, a környezetbarát rattan, bambusz és fonott bútorok, valamint a fenntartható szövetek előtérbe kerülése azt jelenti, hogy a természet még soha nem volt ennyire trendi.  Mivel oly sokan szeretnénk lemondani a műanyagról, nem meglepő, hogy megnőtt a kereslet a természetes anyagok iránt, amelyek ráadásul fenntarthatóak, így hű társak lehetnek hosszú időn keresztül.

A természetben gyökerező színpalettáktól kezdve a fa melegségén át a természetes kő tartósságáig, az egységes beltéri-kültéri hangulat megteremtése az otthonunkban egyszerre lehet nyugtató és pihentető, valamint felemelő és energetizáló. A festéktrendek és a színtrendek a melegebb és földesebb színek felé mozdulnak el: a halvány rózsaszín, a lágy sárga és a barátságos barna színek palettái csodálatosan és üdítően hatnak a lakásban.

Segítséget szeretnél otthonod stílusának kialakításához?

Elvesztél a sok stílus között, és szeretnéd átbeszélni a lehetőségeket egy olyan lakberendezővel, aki nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a természetes anyagok használatára? A modern Farmhouse stílus, amelyet munkáimban szívesen ötvözök a naturális modern irányzattal, könnyed és természetes, ezért remek kiinduló pont lehet számodra is. Magadra ismersz ezekben az irányzatokban, de nem tudod, hogyan fogj hozzá a megvalósításhoz?Ha elakadtál a tervezésben, érdemes segítségül hívni egy lakberendező-belsőépítész szakembert, akire teljes mértékben rábízhatod magad, hogy tényleg az valósuljon meg, amit szeretnél, ráadásul költséghatékony formában. Csapatommal generálkivitelezést is vállalunk az elkészült tervek megvalósításához, így kézben tartom a teljes folyamatot, és végig kapcsolatban maradok Veled, hogy maximálisan elégedett légy a végeredménnyel. Kérj ajánlatot weboldalamon, vagy hívj a 0670 424 5312-es számon, hogy elkezdhessünk együtt gondolkodni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése