TOP3 lakberendezős sorozat a Netflixen

Legyen szó inspirációgyűjtésről, lakberendezési trükkök megismeréséről vagy csak szimpla szórakozásról, a Netflix bizony ezen a téren is hódít. A streaming szolgáltató kínálatában már szerencsére bőven akad a mi szakmánkat is érintő, lakberendezős sorozat, nem is akármilyen minőségben. Elhoztam nektek a 3 kedvenc olyan szériámat, amik belsőépítészetről és lakberendezésről szólnak.

Mielőtt belevágunk szerintem fontos említést tenni magáról a “lakberes sorozatokról”. Külföldön már a 2000-es évek eleje óta csak úgy hasítanak az ilyen jellegű műsorok. Nem volt meglepő tehát, hogy ha egy kis lemaradással is, de Magyarországon is majd beleütközhetünk néhány ilyenbe. Így is lett, de valahogyan sem a kereskedelmi csatornákon, sem pedig a YouTube-on nem tudtak maradandót alkotni. Sajnos laikusként csak én is találgatni tudom az okokat. Valahogy nálunk a Szép Házak és Otthonmagazin működik még mindig. Érdekes.

Szóval Netflix. Két-három éve magam is előfizető vagyok, és már akkor elkezdtem bújni, milyen hozzám közel álló, inkább dokusorozat jellegű műsorokat tudok elérni. Szerencsére bőven akad választék, csak úgy kapkodtam a fejem, hogy akár minden nap új és új szériába kezdhetnék bele. Most a három kedvencem következik, remélem nektek is olyan jó szórakozást fognak nyújtani, mint nekem.

Szereted a lakberendezést és van Netflixed? Jöjjön akkor a TOP3 lakberendezős sorozat, amiket garantálom, hogy imádni fogsz!
Jöhet a TOP3 lakberendezős sorozat?

Kilátástalan éttermek kilátással

Nem hazudok, imádok enni, szeretek étterembe járni, és belsőépítész vagyok. Na lehet, hogy ez elsőre nem függ össze, de ennek a sorozatnak a sikere láttán úgy érzem…nem vagyok egyedül. A Kilátástalan éttermek kilátással egy könnyed, nem túl hosszú epizódokból álló alkotás, ahol találkozik a lakberendezés és a gasztronómia.

Három, a maga szakmájában kimagasló szakértő próbálja sikerre vinni azokat – a világ minden táján található éttermeket – akik valahogyan nem tudnak boldogulni a vendéglátás világában. Hihetetlenül jó a felismerés, hogy ez a sikertelenség nem feltétlenül csak az ételek miatt lehet.

Mivel a pályafutásomat én főként boltok berendezésével kezdtem jó látni, hogy itt is vállalkozók álma válik valóra. Mivel ez egy lakberendezési blog, így kiemelném a sorozat egyik főszereplőjét, Karin Bohn-t, aki hihetetlen érzékkel alakítja át a belső tereket. Mindig pontosan tudja, hogy a tulajdonos mit is akar képviselni és ennek megfelelően történik a nagy átváltozás.

Ami pedig még inkább emberibbé teszi az egészet, hogy egyáltalán nem luxuséttermekhez “nyúlnak”. A legtöbb egység olyan, mint bármelyik kisebb vendéglő akár a fővárosban, akár vidéken. Ajánlom mindenkinek!

Előzetes és egy kis kérdezz-felelek Karinnal.

Csodálatos belső terek

Kívülről teljesen átlagosnak tűnő házakat kutatnak fel a Csodálatos belső terek szereplői, hogy aztán bemenjenek és kikerekedett szemmel nézzenek körbe. Tulajdonképpen az előző mondta teljesen bemutatja a sorozat alapkoncepcióját.

Ha esetleg úgy éreznéd, hogy nálad valami nem okés a belső terekkel, hidd el, ezután teljesen nyugodt leszel. Azok akik pedig valami extrával szeretnék feldobni az otthonukat azoknak pedig kötelező. Szóval tegyétek a kedvencek közé, nem fogtok csalódni.

Egy kis luxus, egy kis minimál…na meg persze az abszolút absztrakt is megjelenik az epizódokban, így mindenki meg fogja találni a hozzá legközelebb álló stílust.

Csodálatos belső terek előzetes

Álomotthon mindenkinek

A végére hagytam a kedvencemet. Az Álomotthon mindenkinek 2020-ban indult útjára, ahol férj és feleség, Syd és Shea McGee munkáit követhetjük nyomon. Elképesztően motiválóak mindketten, és amitől még szerethetőbb, hogy nagyon jól építenek a háttér történetekre. Gondolok itt például arra, hogy valamelyik ügyfél a kamerák előtt mesél arra, hogy a hátsó házukat édesanyjának szeretné felújítani, hogy közelebb legyen hozzá. Leírva lehet nem jön át, de higgyétek el, könnyeket csal az ember szemébe.

Syd és Shea kb. 8 éve vágtak bele közös vállalkozásukra, azóta pedig már közel 90 ember dolgozik náluk. Hihetetlen teljesítmény, de a részeket nézve mindenkit meg fogja érteni a miérteket. A Studio Mcgee mára szinte fogalom lett Amerikában.

A sorozatban nagyon eltérő otthonokat ismerhetünk meg, és sokszor előfordul, hogy nem teljes otthonokat hanem csak kisebb tereket keltenek új életre. A két főszereplőnk pedig szerencsére nem mellőzi a humor erejét, van hogy meg kell állítanom a lejátszást, hogy kinevessem magam. Na, valami ilyesmit apró hazánkban is el tudnék képzelni.

Még egy kis megjegyzés: tulajdonképpen miattuk döntöttem úgy, hogy saját kivitelező csapattal szeretnék dolgozni, amiért azóta is hálás vagyok. Életem egyik legjobb döntése volt. Úgyhogy, köszi Netflix!

Nálam ez egy 10/10-es sorozat!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése