A fürdőszoba felújítása ötletekkel és 2023-as árakkal

Egy fürdőszoba felújítása nagy falat lehet, függetlenül attól, hogy teljes körű fürdőszoba-átalakítást tervezel vagy csak egy kisebb ráncfelvarrást. Annak érdekében, hogy a munkálatok zökkenőmentesen menjenek, megosztok Veled pár hasznos gondolatot és ötletet, hogy azt kapd, amire ténylegesen vágysz.

A fürdőszoba-felújítás menete

Miután heteket töltöttél meseszép inspirációk böngészésével, végre itt az idő, hogy elszánd magad, és nekifogj a tervezésnek, szervezésnek. Íme a szükséges lépések, hogy felkészülten vágj bele ebbe a nagy kalandba.

1. lépés: Tervezés

Vizsgáld át alaposan a fürdőszobádat, és gondold át jól, hogyan használod, és mit szeretnél javítani rajta. Ha például nem szeretsz nagy, habos fürdőket venni, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha a kád helyett zuhanyzót építtetsz be. De nem minden a funkcionalitás: ha például szép nagy fürdőszobád van kihasználatlan hellyel, akkor egy szabadon álló káddal egy fantasztikus látványelemet hozhatsz létre a helyiségben. Hogy ne vessz el az ötletekben, készíts egy listát azokkal a fürdőszobai alapdarabokkal, amelyek nélkül nem élet az élet, mivel ez segíteni fog a költségvetésed elkészítésében.

2. lépés: Költségvetés készítése

Miután már remélhetőleg látod, hogy mit is szeretnél, itt az idő, hogy eldöntsd, mennyit szeretnél áldozni a korszerűsítésre. A következő tényezőket kell figyelembe venned attól függően, hogy pontosan mit is szeretnél lecserélni:

 • Szaniterek és beépített bútorok
 • Fal- és padlóburkolatok
 • Világítás és szellőzés
 • Dekoráció
 • Munkadíjak (burkoló, vízvezeték-szerelő, villanyszerelő, belsőépítész)

Ha nagyobb volumenű átalakítást tervezel, ennél a lépésnél érdemes felvenni a kapcsolatot egy belsőépítésszel, hogy átbeszéljétek a lehetőségeket, a költségeket és a kivitelezést. Egy szakember segíthet olyan elrendezést és tárolási megoldásokat kialakítani, amelyek hatékonyan használják ki a teret, emellett pedig a színek, a burkolatok, a bútorok és a kiegészítők szakértő kombinálása révén a megrendelővel együttműködve egy egyedi, vonzó és harmonikus környezetet hoz létre.

3. lépés: A design kiválasztása és a szükséges anyagok beszerzése

A következő feladat a fürdőszoba stílusának kiválasztása a megfelelő színösszeállítással, berendezéssel, fal- és padlóburkolatokkal és dekorációval. Ebben a fázisban fontos szempont, hogy milyen típusú felületeket szeretnél. Bár a fürdőszobai burkolatok megjelenése és tapintása fontos, gondolni kell az olyan praktikus szempontokra is, mint a karbantartás. Érdemes akár az olyan újabb megoldásokon is elgondolkodni, mint amilyen például a vinyl, ami padlóra vagy falra is ragasztható, 100%-ban vízálló, igen mutatós, emellett pedig könnyen lerakható és a tisztán tartása is gyerekjáték.

4. lépés: A bontás

Egy teljes körű fürdőszoba felújítás során értelemszerűen az egész helyiséget ki kell belezni, ami akár falak áthelyezésével vagy új ablakok beépítésével járhat, míg egy kisebb fazonírozásnál adott esetben a csempék vagy a padlóburkolat felszedésével, vagy a régi szaniterek kibontásával kell számolni.

5. lépés: Szerelési, építési munkálatok

A fürdőszoba-felújítás utolsó szakasza a szerelés és beépítés, ami az esetleges vízvezeték-, villany-, gázszerelési munkálatokból áll, amelyeket a burkolatok követnek, majd jöhetnek a gépészeti feladatok, illetve a szaniterek és bútorok beépítése. Ezt követően sor kerül a festésre, majd a fürdőszobai kiegészítők felszerelésére és a dekoráció elhelyezésére.

Tippek a panel fürdőszoba felújítása kapcsán

A panelházakban található fürdőszobák átalakítása kihívást jelenthet, mivel általában kisebb hely áll rendelkezésre, és a falak helye és a vízvezetékrendszer többnyire korlátozottan módosítható. De amikor a lehetőségek korlátozottak, ott jön képbe a kreativitás!

Panel fürdőszoba ötletek

 • Kerüld a sötét és kontrasztos színeket a kis fürdőszoba felújítása során. Az egy színcsaládon belüli világos árnyalatok segítenek abban, hogy a kis helyiség nagyobbnak tűnjön. 
 • A panel fürdőszoba zuhanyzóval jobban működik, mint káddal, mivel az utóbbi túl nagy helyet foglal, csakúgy, mint egy mosógép, amelynek ilyen esetekben inkább a konyhában érdemes ügyesen helyet találni.
 • Helyszűkében minden kis területet ki kell aknázni, méghozzá a lehető legpraktikusabb módon, hogy minden kéznél legyen, amikor szükség van rá. Ilyenkor többnyire nem érdemes előre gyártott elemekben gondolkodni, viszont nagyon hasznos lehet a bútortervezés a térkihasználás maximalizálására, hogy igazán stílusodnak megfelelő, funkcionalitásában is tökéletes darabokat kapj.

Panel fürdőszoba-felújítás árak

Mennyibe kerül egy panel fürdőszoba felújítása? Ez egy trükkös kérdés, mert nagyon sok tényező befolyásolja az átalakítás végső költségét, és minden projekt más és más. A panel fürdőszoba csempézése és festése a kisebb méretből adódóan alacsonyabb anyagköltséggel és munkadíjjal jár. Egy tisztasági festés átlagosan 5000 Ft/nm áron történik, míg a hideg- és a melegburkolás munkadíja 3000 forintnál kezdődik. A panel WC felújítása már akár 100-150 000 forintból is megoldható, attól függően, hogy milyen minőségű szanitert és burkolatot választasz. 

Fürdőszoba felújítás árak 2023-ban

A fürdőszoba felújítási költségeinek számításba kell venni az anyagköltséget és a munkadíjakat, amelyek jelentősen változhatnak attól függően, hogy milyen méretű a fürdőszoba, milyen minőségű anyagokat és szanitereket választasz, valamint hogy milyen árban dolgoznak a szakemberek, akiket megbízol a szerelési és a kivitelezési feladatokkal.

Az anyagáraknál a falicsempe és a padlólap esetén négyzetméterenként minimum 3000 forinttal kell számolni egy egyszerűbb kivitelezésnél, míg a vinylpadló ára 5-7000 Ft/nm-től indul. Emellett a szaniterek és a bútorok miatt kell még mélyen a pénztárcába nyúlni attól függően, hogy mekkora volumenű a felújítás. 

A fürdőkád vásárlását megúszhatod akár 30 000 forintból, de ha masszázskádat szeretnél, arra már olyan 600 000 forintot kell áldozni. Ugyanígy zuhanykabin kapható már 40 000 forinttól is, de egy hidromasszázsos változatért már csaknem a tízszeresét kell fizetni. 

A komplett fürdőszoba-felújítás ára

A teljes fürdőszoba felújítás anyag és munkadíja még akkor is jelentős kiadást jelent, ha magad irányítod a kivitelezést, nem is beszélve a stresszről és felemésztett időről, amelyet a munkaszervezésre kell fordítanod. A szakik munkadíjánál figyelembe kell venned a bontás, a kőműves munkák, a villany- és vízvezeték-szerelés és a szaniterek, illetve a villany- vagy gázbojler beépítésének költségeit, amelyek így együtt több százezer forintot tehetnek ki. Erre jönnek még az anyagköltségek és a dekorációs elemek, így egy átlagos, teljes körű fürdőszoba-felújítás felemészthet 1-2 millió forintot is.

Panel fürdőszoba látványtervek kreatív megoldásokkal.

Fürdőszoba felújítás Budapesten és Pest vármegyében

Miért érdemes egy belsőépítészt megbízni a fürdőszoba felújításánál?

 • Mert segítséget kapsz a térhasználat, a színek, a textúrák és a kiegészítők terén, hogy funkciókban és esztétikában is azt kapd, amire vágysz, méghozzá megalkuvások nélkül.
 • A belsőépítész figyelembe veszi a technikai korlátokat a vízvezeték- és az elektromos hálózat, illetve az egyéb műszaki aspektusok kapcsán, hogy elkerülhetőek legyenek a későbbi problémák és a plusz költségek.
 • A szakember segít megtalálni a költségvetéshez legjobban illeszkedő, de mégis esztétikus megoldásokat, hogy ne verd magad felesleges kiadásokba.

Lakberendezőként és belsőépítészként igény szerint generálkivitelezést is vállalunk csapatommal, akiknek a munkájáért felelősséget vállalok, emellett pedig személyesen felügyelem a teljes felújítási folyamatot az alapanyag megvásárlásától kezdve a munkálatok minden egyes fázisáig. Így egyrészt leveszem a szervezés terhét az ügyfeleim válláról, másrészt pénzt is spórolok nekik.

A fürdőszoba-felújításhoz érdemes segítségül hívni egy szakembert, akire teljes mértékben rábízhatod magad, hogy tényleg az valósuljon meg, amit szeretnél, ráadásul költséghatékony formában. Aki kézben tartja a folyamatokat, és kapcsolatot tart Veled, hogy maximálisan elégedett légy a végeredménnyel. Kérj ajánlatot weboldalamon, vagy hívj a 0670 424 5312-es számon, hogy elkezdhessünk együtt gondolkodni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Szolgáltatás megnevezése