Oscar-díj: Itt élnek a nyertes sztárok

Hogy milyen háza van a sztároknak mindig is érdekes lehet nekünk, „civil” embereknek. Ha belegondolunk nem is a medencékre és a panorámás kilátásra vagyunk ilyen esetben kíváncsiak, izgalmasabb lehet a celebek életterének, ebből adódóan pedig a stílusuk megismerése.

Legtöbbünk képzeletében hatalmas kúriák és birtokok jelennek meg ha világsztárok ingatlanaira gondolunk. Meglepő azonban, hogy akárcsak te vagy én, ők is különböznek egymástól és nem mindenki vágyik egy „százholdas pagonyra”, palotával.

Március 27-én osztották ki az Oscar-díjakat, én pedig arra gondoltam, mi lenne, ha ez alkalomból a nyertesek otthonaiba kukkantanánk be és beszélnénk ki azokat. Igen jól sejted, Will Smith-hez és Jessica Chastain ugrunk be lakásnézőbe. Lássuk, ők milyen körülmények között élik a „szürke” hétköznapokat.

Viktoriánus korabeli lakás

Jessica Chastain neve először a Csillagok között című sci-fi után maradt meg nekem. Majd ezt követték a hasonló kasszasikerek is, végül pedig a Jelenetek egy házasságból sorozat után éreztem, hogy ő egyszer még aranyszobrot fog kapni. Nos, nem is kellett sokat várni, elég volt hozzá egy év. Idén a színésznő kapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscart, a Tammy Faye szemei-ben nyújtott alakításáért.

Üdv Jessica Chastain-nél!

Hollywood vöröshajú ciklonának már a ruházkodásán is látszik, hogy szereti a hagyományos, visszafogottabb megoldásokat és szeret időben visszanyúlni a korábbi évtizedekhez, vagy évszázadokhoz. Ez jellemző otthonára is.
A színésznő New York-i lakása egy viktoriánus korabeli épületben található, ahol megtartotta a kor tipikus belsőépítészeti ismérveit. Ezt saját stílusával és egy kis modern megközelítéssel kombinálta, így vált igazán unikálissá.

blank
A konyhában találkozik a múlt és a jelen.

Tervezők segítettek

Jessica korábban egy interjúban elmondta: ahhoz, hogy az alakítandó karaktereket a lehető legjobban tudja megformálni, fontos számára a harmónia és a megalapozott „bázis”. A bázis pedig nem más, mint a nagybetűs OTTHON.
Ez a fajta mentalitás abszolút visszaköszön lakásában, hiszen a ridegebb, modern jegyek helyett inkább az elegáns kialakítás, melegség és meghittség köszön vissza. Mindezt legfőképpen faburkolatokkal, szép falszínekkel és megfelelő bútorválasztással érte el.
Az ingatlan megvásárlása után a színésznő fontosnak tartotta, hogy tervezők segítségét kérje abban, hogy a lakást felelevenítse és valóban olyanná váljon, amilyet elképzelt. Jesse Carrier és Mara Miller tervezők, mint Chastain, fontosnak tartották, hogy a kor jellegzetessége megmaradjon, ugyanakkor elengedhetetlennek érezték, hogy új belsőépítészeti trendeket is kövessenek.

Ennek végeredménye, hogy az eredeti kandallók mindenhol megmaradtak a lakásban, akárcsak több csillár, bútor több helyen még a burkolat is.

blank
A tapéták harmonizálnak a bútorok színeivel.

Emellett, ahogy korábban már említettem, helyet kapott az aktuális divat is. Elég, ha csak megnézitek majd egy-két helyen a tapétákat, vagy a falak színeit. Igencsak bevállalósak, de egyáltalán nem harsányak, tökéletes harmóniában vannak a korabeli enteriőrrel.

Külön figyelmetekbe ajánlom az apróbb kiegészítőket is, mint a vázák, dísztálak vagy képek választását is. Továbbá – én személy szerint imádom – láthatóan nagy szerepet kapnak a dísznövények, amelyek színei mindig harmonizálnak az adott tér árnyalataival. Apróságok, de ezektől válik igazán otthonossá.

Jessica Chastain és tervezői egy már elfeledett kort hoztak vissza hamvaiból a XXI. századba, aminek a végeredménye nem csak szép, hanem élhető is.

blank
A csillárok a legtöbb szobában megmaradtak.

Arcon csapó luxus

Boldog vagyok, hogy a bevezetőmben is jelzett igénykülönbséget ilyen jól be tudom majd mutatni nektek. New York után ugyanis Malibu felé vesszük az irányt, ahol Will Smith és családjának otthonába vagyunk hivatalosak.

A terület hatalmas, a ház gyönyörű, ideje tehát megismernünk, milyen körülmények között él a filmvilág egyik legsikeresebb színésze!

blank
Az agyarakra még visszatérek…

Smith malibui rezidenciája igaz abszolút luxuskategóriába tartozik, de meg fogtok lepődni mikor azt mondom, hogy ez a villa bizony vályog-stílusú. A vályogépítkezés már egy jó régen letűnt kor jellegzetessége, mégis találni egy-két tervezőt és kivitelezőt, akik mernek ezzel a stílussal (Adobe-style) álmodni és foglalkozni. Ilyen Stephens Samuelson, akinek a nevéhez fűződik a Men in Black sztárjának otthona is.

A házat kívül és belül is organikus formák jellemzik, szó sincs minimalista kockákról, szemellenzővel kialakított derékszögekről. Az ingatlan olyan, mintha együtt létezne a földünkkel, vagy egy darabja lenne annak.

A tökéletlensége teszi tökéletessé.

blank
Jaden Smith szobája.

Ez a szimbiózis a ház mindegy egyes négyzetcentiméreténél jelen van. Nincsenek hatalmas különbségek a színekben, a bútorokban és kiegészítőkben sem, szobáról-szobára járva inkább csak apróbb változásokat vehetünk észre.

Színek tekintetében főként a sárga, a narancs és a vörös és azok árnyalatai dominálnak, fával kiegészítve. Apropó fa, aki követ már tudja, hogy imádok fával dolgozni, ezért különösen jó látni a kézzel készített bútorokat. Ezt csak tetézi, hogy a házban található összes díszelemet, így korlátokat és oszlopokat is mind-mind szakemberek/művészek faragták. Az ajtókról nem is beszélve.

blank
Kézzel faragott bútorok találhatók mindehol.

A szobák úgy vannak kialakítva, hogy sok napsütés érje őket, így még természetközelibbé teszi azokat. Tulajdonképpen vannak helységek, ahol elég egy-egy szép állólámpa, persze azok is a stílusnak megfelelően válogatva.

Ami nekem sok

Amit kevésbé szeretek – és megjelenik ebben az otthonban–, azok a csontból készült díszek. Például az előszobában található elefánt agyarokat kifejezetten barbárnak tartom, ugyanakkor, ha úgy tekintek rá, mint egy eszköz, ami még jobban kihangsúlyozza életet, a természetet és annak körforgását, úgy értelmezhető számomra is.

A család az első

Belsőépítészeti szempontból jól észrevehető, hogy a Smith-família mennyire család centrikus. A ház minden területén szempont a meghitt, közös terek kialakítása. Heverők, játszószobák, teraszok aprólékos kidolgozása. Mind jól mutatják, hogy fontos számukra az együtt töltött idő.

blank
A tervezéskor fontos szempont volt a közös terek megalkotása.

Will Smith otthonában tényleg arcon csap a luxus – hahaha – de nem a manapság megszokott módon. Inkább hívhatnánk egy családi erődnek, egyedi stílussal, ahol jogosan érezheted, hogy biztonságban vagy, eközben pedig igazán közel érezheted magad a természethez.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

blank

Lakberendezési tanácsadás féláron

Mi lakberendezők, belsőépítészek szeretjük minél több emberrel megismertetni a munkánk fontosságát, hasznát és persze célját. Viszont sokan még mindig egyfajta luxuscikként gondolnak erre a szolgáltatásra.

TOVÁBB »